Games ja Hoopers valionarvosäännöt voimaan 1.1.2025

Kuva: Jukka Pätynen/koirakuvat.fi
Kuva: Jukka Pätynen/koirakuvat.fi

Suomen Kennelliiton valtuusto käsitteli valionarvosäännöt 26.5.2024 olleessa kokouksessaan.

Agilityvalion (FI AVA-A) ja Hyppyvalion (FI AVA-H) sääntöihin ei haettu muutoksia. Uusina tulevat voimaan Gamblersvalion arvo (FI AVA-G), Snookervalion arvo (FI AVA-S) ja Hoopersvalion arvo (FI AVA-HO).

Sääntö tulee voimaan 1.1.2025. Sitä ennen saavutetut sertifikaatit jäävät voimaan, mutta valionarvon voi anoa Kennelliitolta vasta 1.1.2025. Päätös kokonaisuudessaan alla:

Valtuuston päätös 26.5.2024:
Valtuusto hyväksyi seuraavan esityksen agilityn valionarvosäännöiksi:

Agilityvalion arvo (FI AVA-A)
3 x agilitysertifikaatti korkeimmassa tasoluokassa kolmelta eri agilitytuomarilta. Ulkomainen koira saa Suomen agilityvalion arvon, kun se on oman maansa agilityvalio ja saa agilitysertifikaatin agilitykilpailujen korkeimmassa tasoluokassa Suomessa.

Hyppyvalion arvo (FI AVA-H)
3 x hyppysertifikaatti korkeimmassa tasoluokassa kolmelta eri agilitytuomarilta. Ulkomainen koira saa Suomen hyppyvalion arvon, kun se on oman maansa hyppyvalio ja saa hyppysertifikaatin agilitykilpailujen korkeimmassa tasoluokassa Suomessa.

Gamblersvalion arvo (FI AVA-G)
3 x gamblerssertifikaatti korkeimmassa tasoluokassa kolmelta eri agilitytuomarilta. Ulkomainen koira saa Suomen gamblersvalion arvon, kun se on oman maansa gamblersvalio ja saa gamblerssertifikaatin agilitykilpailujen korkeimmassa tasoluokassa Suomessa.

Snookervalion arvo (FI AVA-S)
3 x snookersertifikaatti korkeimmassa tasoluokassa kolmelta eri agilitytuomarilta. Ulkomainen koira saa Suomen snookervalion arvon, kun se on oman maansa snookervalio ja saa snookersertifikaatin agilitykilpailujen korkeimmassa tasoluokassa Suomessa.

Hoopersvalion arvo (FI AVA-HO)
3 x hooperssertifikaatti korkeimmassa tasoluokassa kolmelta eri agilitytuomarilta. Ulkomainen koira saa Suomen hoopersvalion arvon, kun se on oman maansa hoopersvalio ja saa hooperssertifikaatin agilitykilpailujen korkeimmassa tasoluokassa Suomessa.

Takaisin