Para-agilityn maailmanmestaruuksista kilpaillaan 4.-8.9.2024 Portugalissa

Kuva: Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi
Kuva: Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi

Para-agilityn maailmanmestaruuksista kilpaillaan tällä viikolla 4.-8.9.2024 Portugalin Bejassa. Suomi lähettää kilpailuun neljä koirakkoa. Tänä vuonna suomalaiset kilpailevat luokissa 6 ja 4.

Kilpailutapahtuma käynnistyy Bejassa keskiviikkona 4.9. eläinlääkärintarkastuksilla, virallisilla harjoituksilla sekä kilpailuiden avajaisilla. Varsinaiset kilpailut alkavat torstaina 5.9. hyppyratojen parissa. Päiväkohtaiset tarkemmat aikataulut ja lähtölistat sekä tulokset löytyvät tapahtuman virallisilta kotisivuilta osoitteessa pawc-imca2024.pt.

Suomen joukkueenjohtaja Reetta Kangaslampi kertoo, että viime hetkien pohjamuutos jännittää myös itse joukkueenjohtajaa. Kilpailu oli tarkoitus käydä hiekalla, mutta pohja vaihtuikin JUTAgrassin lyhyeen nurmeen. Myös lämmin sää tuo mukaan omat haasteensa. Joukkueen koirista kolme on saatu jo paikalle ja kisapaikkaan tutustuttu. Keskiviikkona aamulla joukkue suuntaa eläinlääkärintarkastuksiin ja virallisiin harjoituksiin. Kangaslampi toteaa odottavansa kilpailua innolla, "Suomi lähtee puolustamaan maailmanmestaruutta!".

Vuoden 2023 PAWC kulta- ja hopeamitalisti Marika Ruohonen on koiriensa Zalaman ja Tykin kanssa valmistautunut kilpailuun koirahieronnan avulla. 

– Lennon jälkeen Zalama ei ollut oma itsensä, mutta tänään (tiistaina 3.9.) hän on taas ollut täynnä energiaa. Tykki oli lennonkin jälkeen oma iloinen itsensä. Yö sujui hyvin ja koirat saivat levätä pitkän matkustuspäivän jälkeen. Pääsimme tänään jo treenaamaan puoleksi tunniksi ennen huomisia virallisia treenejä. Tämä oli positiivinen yllätys. Mutta pohja on huono, koska se on liukas. Se jännittää minua, mutta yritän parhaani mukaan puolustaa tuplamaailmanmestaruutta, Ruohonen kommentoi.

Joukkueessa ensimmäistä kertaa mukana oleva Sanna Mäkinen on myös valmiina tulevaan kilpailuun.

–  Nyt taistellaan! Pohja jännittää, koska vaikuttaa liukkaalta ja treeneissä on nähty jo kaatumisia. Saimme onneksi sovittua ylimääräiset treenit jo tiistaille, jotta koirat saavat enemmän tuntumaa pohjaan. Lämmintä piisaa, tiivisti Mäkinen tunnelmiaan.

Suomen PAWC 2024 joukkue:

Minit:
Minna Muranen & kääpiöpinseri Sissi (EKK)

Intermediatet:
Marika Ruohonen & australiankelpie Tykki (TSAU)
Marika Ruohonen & australiankelpie Zalama (TSAU)

Maksit:
Sanna Mäkinen & belgianpaimenkoira Pähee (WECA)

Suomen Agilityliitto toivottaa koko joukkueelle paljon tsemppiä kilpailuihin, nauttikaa joka hetkestä!

Takaisin