Suomeen kolmoisvoitto para-agilityn maailmanmestaruuskilpailuista 2024

Kuvassa Suomen PAWC 2024 -joukkue, kuva: joukkueenjohtaja Reetta Kangaslampi
Kuvassa Suomen PAWC 2024 -joukkue, kuva: joukkueenjohtaja Reetta Kangaslampi

Para-agilityn maailmanmestaruuksista kilpailtiin 4.-8.9.2024 Portugalin Bejassa.

Suomi nappasi kilpailuista upeat kolme mitalia: vuoden 2023 para-agilityn MM-kultamitalisti Marika Ruohonen taiteili viikonlopulta kuusi nollatulosta ja varmisti luokassa G6 itselleen maailmanmestaruuden australiankelpie Zalaman kanssa. Samassa luokassa Ruohonen sijoittui yhteistuloksssa myös hopealle australiankelpie Tykin kanssa, pronssia ottivat Minna Muranen & kääpiöpinseri Sissi. Luokassa 64 ensimmäistä kertaa mukana ollut Sanna Mäkinen sijoittui belgianpaimenkoira Päheen kanssa hienosti yhteistuloksissa sijalle 8.

Ruohonen kertoo olevan ylpeä itsestään ja koiristaan. Viikonlopulta kuusi nollatulosta Zalaman kanssa kerännyt Ruohonen ei olisi ennen kilpailua uskonut, että voisi voitaa mestaruuden kahtena vuotena peräkkäin, vaikka luottikin koiriinsa ja tiesi tämän olevan mahdollista. Ruohonen kuvailee koiriensa Zalaman ja Tykin olevan itsevarmoja sekä tulosvarmoja koiria. Ruohonen myös toteaa Zalaman olevan hänen elämänsä koira. Maailmanmestarin akeissa on järjestää isot juhlat mitalien johdosta, mutta sitä ennen tiedossa on lepoa. Ruohonen haluaa kiitää sponsoreitaan sekä kaikkia muitakin saamastaan tuesta.

Pronssia kaulaansa saanut Muranen kertoo matkan olleen raskas, mutta silti palkitseva. Muranen majoittui rauhallisella maaseudulla ja koira sai ottaa rennosti matkan ajan. Viralliset harjoitukset heillä sujuivat hyvin eikä pohjan liukkaus aiheuttanut heille ongelmia. Muranen kertoo olevan kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta päästä kilpailemaan ja kiittää myös muutamia paikalla olleita katsojia saamastaan tuesta.

Luokassa G4 ensimmäistä kertaa kilpaillut Mäkinen sijoittui kyseisen luokan yhteistuloksissa sijalle 8. Mäkinen kuvailee fiililstensä reissun jälkeen olevan todella hyvät: "Reissun aikana koettiin iloa, onnistumisia ja kaikkea sitä, mitä agility-yhteisö parhaillaan on". Mäkinen on saanut paraluvan vasta toukokuussa 2024 ja oli myös joukkueen ainoa ensikertalainen. Koiransa Päheen Mäkinen kuvailee olevan kaikkensa antava, sopeutuva ja taitava. Koirakon toiveissa on päästä kilpailemaan para-agilityn MM-kilpailuihin myös ensi vuonna, Mäkinen onkin jo varovaisesti aloitellut matkasuunnitelmien tekemistä.

Kaikki PAWC 2024 tulokset löytyvät kilpailutapahtuman kotisivuilta.

Suomalaisten PAWC 2024 yhteistulokset:

Luokka G6:
1. Marika Ruohonen & Zalama 
2. Marika Ruohonen & Tykki
3. Minna Muranen & Sissi

Luokka G4:
8. Sanna Mäkinen & Pähee

Suomen Agilityliitto onnittelee kaikkia upeista suorituksista!

Takaisin