Suomen joukkue valmiina agilityn European Open 2024 -kilpailuun

Suomen maajoukkueen kauden ensimmäinen kansainvälinen arvokilpailu lähenee, kun  FCI Agility European Open 2024 kilpaillaan 1.-4.8. Englannin Southamissa.

Kilpailutapahtuma käynnistyy torstaina 1.8. virallisilla harjoituksilla sekä eläinlääkärin tarkastuksilla, varsinaiset kilpailut alkavat perjantaina 2.8. kaikkien kokoluokkien joukkuekilpailuilla. Lauantaina 3.8. ohjelmassa on yksilöiden karsintakilpailut ja tapahtuma huipentuu sunnuntain 4.8. yksilöiden sekä joukkueiden finaaleihin. Kilpailun tuomareina toimivat Martin Cavill (GBR), Neil Ellis (GBR), Sascha Grunder (SUI), Nic Jones (GBR), Daniel Walz (DEU) sekä Reetta Pirttikoski (FIN).

Suomalaisia nähdään kilpailussa 31 koirakon verran, mukana on jo kokeneita maajoukkuekoirakoita kuin ensikertalaisiakin. Suomen jukkueenjohtajina toimivat Ville Liukka sekä Jade Erkko ja fysioterapeuttina Hanna Nissinen.

– Odotamme kisoja jo innolla. Suomella on hyvä joukkue, jossa on sopiva sekoitus kokemusta ja uusia arvokisakävijöitä. Kilpailu maailman huipulla on kovaa. Finaalipaikkoihin vaaditaan rohkeita valintoja, hyviä suorituksia ja ripaus onnea. Finaaleissa kaikki on sitten mahdollista. Kisoissa tuetaan ja kannustetaan kaikkia. Tuloksista riippumatta pidetään Suomen liput korkealla ja nautitaan kisafiiliksestä, kommentoivat joukkueenjohdon Erkko ja Liukka tunnelmiaan kilpailuiden alla.

Logistisesti Englantiin on haastavaa matkustaa koirien kanssa ja joukkueen kesken onkin valikoitunut erilaisia tapoja matkustaa määränpäähän. Osa kilpailijoista matkustaa laivalla ja autolla, osa lentää suoraan Englantiin ja vuokraa auton. Koirat matkustavat lentäen rahtina. 

Ensimmäistä kertaa EO-kilpailuihin matkaavat Laura Ölander ja Enya ovat kulkeneet ensin Ahvenanmaalta mantereelle, josta matka jatkuu kohti Englantia.

– Olen erittäin innoissani lähdössä edustamaan Suomea ja näkemään tuttuja ympäri maailmaa. Enya on jo 10,5-vuotias ja haluan nauttia menosta yhdessä sekä isojen kisojen tunnelmasta, Ölander tiivistää.

Kilpailut käydään Southamissa IXL Events Centren Dallas Burston Polo Clubilla, missä puitteet koiraurheiluun ovat ihanteelliset. Makseissa kilpailevat Laura Isohanni-Honkanen ja Oili odottavat myös Southamin matkaa innolla.

– Se hetki kun astut starttiviivalle ja pääset radalle parhaimman kisakaverisi kanssa ja vielä upeissa puitteissa, ympärilläsi maailman parhaita agilitykoirakoita ja rinnassasi Suomen lippu. Onhan tämä huippujuttu päästä ensimmäistä kertaa osallistumaan European Openiin!

Kotisohvilta käsin voit kannustaa Suomen joukkuetta seuraamalla livestreamia. Lähtölistat, aikataulut ja ratapiirrokset löytyvät kootusti kilpailun kotisivuilta. Päivitämme tunnelmia kilpailuista myös Agilityliiton Facebookiin ja Instagramiin pitkin viikonloppua. 

Suomen koirakot EO 2024 -kilpailuun:

MINI
Jessica Kock & kesvil Allis (BTW Agility)
Janne Grönroos & shelam SIM (LÄGI)
Assi Rapeli & shelam Ninni (BAT)
Jennika Mattila & shelam Nita (BAT)
Linda Loikkanen & shelam Lyx (EAC)
Saara Kemppi & käävil Raimo (TVA)
Maija Tiainen & käävil Isla (BAT)
Laura Ölander & käävil Enya (ÅBSK)

MEDI
Emilia Lindström & borcol Lix (BTW Agility)
Sanna Helenius & kesvil Fei (HAU)
Jarkko Hietasara & kesvil Arvo (LAU)
Pekka Halonen & espves Vinkki (HAU)
Einari Pekkala & pyrpap Papu (TAMSK)
Sari Alamaunu & shelam Halti (ACTIV)
Laura Leppänen & shelam Remu (JAU)
Hanna Jäntti & pyrpap Gini (HAU)

INTERMEDIATE
Christa Saksa & borcol Pipa (PART)
Jenny Naumanen & borcol Armi (KSSK)
Juha Orenius & borcol Hera (KLUBI)
Tanja Kurikka &  borcol Pupu (YLÖKK)
Sanna Harjunpää & borcol Kilo (K-PKK)
Anna Orenius & borcol Kaja (KLUBI)
Tanja Kurikka & borcol Lilo (YLÖKK)
Maija Anttolainen & borcol Tiril (KAG)

MAKSI
Sari Vähäniitty & borcol Ykä (PART)
Mikko Aaltonen & borcol Kesy (ACTIV)
Janina Kantola &  borcol Avatar (JAT)
Maija Anttolainen & borcol Maj-Lis (KAG)
Seppo Savikko & borcol Kwak (EAC)
Tiina Salonen & borcol Dash (ATT)
Laura Isohanni-Honkanen & borcol Oili (JAU)

Suomen Agilitylitto toivottaa koko joukkueelle ikimuistoisia hetkiä ja onnea kilpailuun!

Takaisin